RSS

MEETING 3 SOFTSKILL

21 Apr

1. Which of the following is NOT true ?

A. Winners placed olive wreaths on their own heads.
B. The games were held in Greece every four years.
C. Battles were interrupted to participate in the games.
D. Poem glorified the winners in song.
Answer :
C. Battles were interrupted to participate in the games.
Reason : In the first paragraph is written “…and the wars in progress were halted to allow the games to take place”, so the battles were not interrupted to parcipate in the games, but the true is the battles were stopped.

2.  The word “elite” in line 5 is closest in meaning to…

a.    Aristocracy
b.    Brave
c.     Intellectuals
d.    Muscular

Answer : A. Aristocracy
Reason : Aristocracy is same meaning with Elite

3. Why were The Olympic Games held ?

a.    To stop wars
b.    To honor Zeus
c.     To crown the best athletes
d.    To sing songs about the athletes

Answer : B. To Honor Zeus
Reason : in teks written  “In 776 B.C., the first Olympic Games were held at the foot of Mount Olympus to honor the Greeks’ chief God Zeus.”

4.  Approximately how many years ago did these game originate ?

a.    800 years
b.   1200 years
c.    2300 years
d.   2800 years

Answer : D. 2800 years
Reason : If from 776 B.C to 2012 is mean 776 + 2012 = 2788 year or 2800 years

5.  What conclusion can we draw about the ancient Greeks ?

a.    They were pacifists.
b.    They believed athletic events were important
c.     They were very simple
d.    They couldn’t count, so they used “Olympiads” for dates

Answer : B. They believed athletic events were important
Reason : im teks written “The Greeks emphasized physical fitness and strength in their education of youth.”  In this teks we can know if athletic events were important.

6.  What is the main idea of this passage ?

a.  Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks
b.  The Greeks severely punished those who did not participate in physical fitness programs
c.  The Greeks had always encouraged everyone to participate in the games
d.  The Greeks had the games coincide with religious festivities so that they could go back to war when the games were over

Answer :  A. Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks.
Reason : Because this article’s contain all about the history of Olympic Games and physical fitness was an integral part of  the lives of the ancient Greeks.

7.  In line 14, the word “deeds” is closest in meaning to…

a.    Accomplishments
b.    Ancestors
c.     Documents
d.    Property

Answer :  A. Accomplishments
Reason : Deeds is same meaning with Accomplishments

8.  Which of the following was ultimately required of all athletes in the Olympics ?

a.    They must have completed military service
b.    They had to attend special training sessions
c.     They had to be Greek males with no criminal record
d.    They had to be very religious

Answer : C. They had to be Greek males with no criminal record
Reason : in this teks explain if only the elite and military could participate first , but the later games were open to all free Greek males who had no criminal record.

9.  The word “halted” in line 16 means most nearly the same as…

a.    Encourages
b.    Started
c.     Curtailed
d.    Fixed

Answer : C. Curtailed
Reason : halted is same meaning with Curtailed

10.  What is an “Olympiad” ?

a.    The time it took to finish the games
b.    The time between games
c.     The it took to nfinish war
d.    The time it took te athletes to train

Answer : B. The time between games
Reason : Statement in the second paragraph ; The Greeks attached so much importance to the games that they calculate time in four years cycle called “Olympiads”.

STYLISTIC  PROBLEMS

1. The defendant refused to answer the prosecutor’s questions…..
A.   Because he was afraid it would incriminate him
B.   For fear that they will incriminate him
C.   Because he was afraid that his answers would incriminate him
D.   Fearing that he will be incriminated by it
Answer :
C.   Because he was afraid that his answers would incriminate him
Reason :To fill in the blanks we can add the dependent clause that is explain the reason why the defendant refused to answer the prosecutor’s question and the best answer is C. because he was afraid that his answer would incriminate him. The tense of clauses is match.
2. Mrs. Walker has returned…..
A.   A wallet back to its original owner
B.   To its original owner the wallet
C.   The wallet to its originally owner
D.   The wallet to its original owner
Answer :
D.   The wallet to its original owner
Reason :
The word “originally” is a adverb. To give information on the noun “owner” we should use an adjective which is original.
3. The hospital owes……for the construction of the new wing.
A.   The government twenty million dollars
B.   For the government twenty million dollars
C.   To the government twenty million dollars
D.   Twenty million of dollars to the government
Answer :
D.   Twenty million of dollars to the government
Reason :
To fill in the blanks we can add the dependent clause that is explained what is the hospital owes. The best dependent clause is D. twenty million of dollars to the government.
4. Sarah…..that she could not attend classes next week
A.   Told to her professors
B.   Said her professors
C.   Told her professors
D.   Is telling her professors
Answer :
C.   Told her professors
Reason :
The sentence is an indirect speech which is use a past tense.
5. The artist was asked to show some paintings at the contest because…
A.   He painted very good
B.   They believed he painted well
C.   Of their belief that he was an good artist
D.   The judges had been told of his talents
Answer :
A.   He painted very good
Reason :
There is a sequence of tense. “The artist was asked to show some paintings at the contest” is simple past tense and “because he painted very good” is simple past tense too. The dependent clause “he painted very good” is compatible with previous clause and “he” in the clause is meaning to “the artist”.
6. If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and have to pay a fine.
The correct sentence:
If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and fined.
Reason:
The sentence must be parallelism. Stopped and ticketed are verb, but have to pay a fine is a clause, so it must be change with verb too, such as fined.
7. Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had  an accident on his way to the practice
The correct sentence:
Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had had an accident on his way to the practice.
Reason:
Because the accident is already happen before his show up, we should use the past perfect tense.
8. A short time before her operation last month, Mrs. Carlyle dreams of her daughter who lives overseas.
The correct sentence:
A short time before her operation last month, Mrs. Carlyle had dreamed of her daughter who lives overseas.
Reason:
Because the dream process is already happen before her operation, we should use the past perfect tense.
9. The atmosphere in Andalucia is open, warm, and gives a welcome feeling to all who have the good fortune to visit there.
The correct sentence:
The atmosphere in Andalucia is open, warm, and welcome to all who have the good fortune to visit there.
Reason:
The sentence must be parallelism. Open and warm are an adjective.  So must be following with adjective too. Gives a welcome feeling is a new clause. We should change it with welcome.
10. Some of the people were standing in the street watched the parade, while others were singing songs.
The correct sentence:
Some of the people were standing in the street watching the parade, while others were singing songs.
Reason:
The sentence must be parallelism. Standing and Singing are verb in past continuous, so the word watched must be change with the same tenses too that is watching.
 
Leave a comment

Posted by on April 21, 2012 in TUGAS

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: